tisdag 18 augusti 2015

Jobbvecka på ÅlandFörra veckan tillbringade jag tre dagar hos min kollega Sandra på Åland i hennes Rosa Verkstan. Hon har en topp med mycket jobb och eftersom jag har det lite lugnare för tillfället så passade det utmärkt för mig att åka iväg och jobba hos henne.
Och för mig som jobbat ensam på verkstaden sedan i oktober var det roligt att komma iväg och ha en arbetskamrat på dagarna. Det är väldigt lärorikt att besöka varandras verkstäder och se och lära hur andra jobbar och löser problem. Vilka objekt och olika typer av jobb som kommer in. Det var också väldigt roligt och skönt att få stå och jobba med möbler. Det bli väldigt effektivt och en hög produktionstakt när man bara ska jobba med möblerna och inte behöver hålla på med alla andra delar inom företagandet samtidigt. Att jobba bredvid någon annan skapar också effektivitet. Det är både roligare och lättare att vara produktiv när någon annan står bredvid dig och jobbar samtidigt. Så det blev inte bara hårt och mycket jobb dessa dagar utan också en del insikter och en spark i baken. Det går att jobba fortare och vara mer effektiv.  Lägg bort mobilen med Facebook,  Instagram och Chattprogram. Fokusera på att jobba så blir det så otroligt mycket mer gjort och slutfört. Många viktiga ögonöppnare och insikter. Samt en hel del påfyllnad av härlig energi.
På Åland har man som företagare det lite krångligare än vad vi i Sverige har eftersom allt som köps in ska förtullas. Där får Sandra lägga ner mycket tid och pengar som naturligtvis påverkar verksamheten på ett negativt sätt. Så med tacksamhet och en insikt om att vi har det lite enklare som företagare i Sverige reste jag hem igen.
Tack Sandra för att jag fick komma och jobba hos och med dig! Jag hoppas att vi gör om det snart igen.
Nu är jag tillbaka på min egen verkstad och ser med glädje och nyfikenhet fram emot alla kommande objekt under hösten. Har du en möbel som du vill få hjälp med att förnya? Tveka inte att höra av dig. Du når mig på 070-5652445.
Mvh FridaJag och Sandra i hennes verkstad på Åland. 
Vi lärde känna varandra under vår studietid på Träakademien i Kramfors.
En soffa som kläddes om i en grön, skön sammet
MC-sadel som fick en översyn av stoppningen samt ny klädsel i konstläder
Två små fåtöljer kläddes om i ett snyggt tyg från Lauritzon´s
 


Två nätta fåtöljer som Sandra stoppat om kläddes i Josef Franks klassiska tyg
 


En fin karmstol fick ny stoppning och kläddes i en skön, lila sammet


 
Sandra och hennes man Ove är flerfaldiga Världsmästare i Bänkpress
Sandra pluggade också Gustaviansk Möbelsnickeri På Träakademien i Kramfors och tillverkade denna fantastiska säng. Här sov jag minst sagt som en prinsessa.

1 kommentar:

  1. Det var mycket roligt att ha dig här Frida! Det fick även mig att få lite nya insikter och en "spark i baken"!
    Det blir lätt lite ensamt i verkstan, så att kunna åka iväg och hjälpa varandra är toppen!
    Tack för att du kom! <3

    SvaraRadera