onsdag 10 september 2014

Skötsel av båtkapell

 

 Sköt om ditt båtkapell


Nu kanske du tycker att vi är ute lite väl i god tid eller väldigt sent eftersom båtsäsongen börjar lida mot sitt slut. Men vi vill flagga för att det är en bra idé att lämna in båtkapellen för renovering, tvätt och impregnering när båten är upptagen ur sjön. Då är kapellet fixat och färdigt när det är dags att sjösätta båten nästa säsong. Gå igenom kapellet nu när det sitter monterat och se om det är något som behöver åtgärdas. Vi tvättar, impregnerar och lagar kapellet och så slipper du tråkiga "bortglömda" överraskningar till våren.Om ditt kapell ser ok ut så kan det vara bra att tänka på några saker inför vintern. Lite längre ner på sidan följer våra rekommendationer för vår av kapell.


 
Här är produkterna vi använder vid tvätt och impregnering. 
Självklart kan du köpa dem hos oss om du vill tvätta och impregnera 
ditt kapell på egen hand.


Så här sköter du om ditt kapell:

1. Borsta bort måsexkrementer så snart som möjligt

2. Tvätta ej i maskin, använd ej heller maskintvättmedel

3. Efter varje säsong ska väven tvättas med ljummet vatten (ej över 30 grader) och tvättmedel, så som handdiskmedel, skura med mjuk borste. Skölj rikligt med vatten. 

(Vi använder oftast ett tvättmedel som är starkare än handdiskmedel och detta beror på att när jordslag (mögel) har uppkommit så är det väldigt svårt att få bort på något annat sätt än att använda starkare medel. Vi handtvättar alla kapell och därför blir tvätten ändå relativt skonsam. Dock behöver kapellen impregneras på nytt efter tvätt. Har du ett nytt kapell så räcker det oftast med en mild tvållösning vid tvätt.)


4.Väven får ej stuvas våt eller fuktig

5. Vinterförvara, väl rengjord, på varm och torr plats

OBS!!! Låt inte kapellet sitta kvar på båten över vintern. Om inte båten står varmt och torrt OBS!!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar