fredag 1 februari 2013

3-års jubileeum 2010-2013


Det var med den här sitsen allt började för snart 7 år sedan. Intagningsprov till Tapetserarutb. Träakademien Kramfors, våren 2006.

Utbildningen avslutades våren 2008 med bla Soffan Paradiset som examensarbete.
Två fåtöljer, Stor Adam, var också en del av examensarbetet.
Och här är vi idag! En stor och härlig verkstad i ett hus från 1870-talet. Vi utför underverk för dina möbler, oavsett om de är gamla och traditionellt stoppade eller moderna och stoppade med skummaterial.För oss är varje möbel unik och med varsamhet och stor känsla för hantverket stoppar vi och klär om dina möbler. 
Varmt Välkommen!


Idag fyller Tyg och Tagel Tapetserarverkstad 3 år. En hittills häftig resa och som bara har börjat. Vad var det som hände? Tiden har verkligen rusat fram. Men det är väl så när dagarna är fyllda av saker att göra.

En mängd möbler, dynor, båtkapell och andra objekt har passerat. Inget objekt det andra likt. Dagar fyllda av variation. 

Den hittills 3 år korta/långa resan började i Sandviken. Där hyrde Tyg&Tagel in sig på Winder Tapetserarverkstad. En bra start med en fullt utrustad verkstad att tillgå. Efter drygt ett år började Tyg&Tagel att leta egna verkstadslokaler i Gävle. Med en stor portion tur hittade vi en underbar och stor lokal i ett av magasinen på Alderholmen. Och med en stor portion våghalsighet tecknade vi ett 3-år lång hyreskontrakt på den stora och kostsamma lokalen. Nu har vi huserat på Alderholmen i Gävle i 1,5år...redan! Sedan ett halvår tillbaks delar Tyg&Tagel lokal med Gefle Tapetserarverkstad. Ett samarbete och en utveckling som fungerar mycket bra. Ungefär i samma veva som Gefle Tap.verkstad flyttade in så började min lärling Elin. Hon ska tillbringa 100 veckor hos oss. Det är fantastisk roligt och utmanande att ha arbetskamrater.

Nu är det verkligen full aktivitet i lokalerna och vi ser fram emot kommande äventyr, kunder och spännande objekt! 

Vi vill såklart tacka alla härliga kunder som har varit med oss på vägen och som förhoppningsvis vill fortsätta resan ihop med oss. Den har bara börjat! Vi vill också välkomna alla kunder vi ännu inte har haft. 

Vi gör underverk med era möbler!


3 kommentarer:

 1. Så fina möbler du renoverat! Särskilt glad blev jag av att hitta fina inspirationsbilder på möblerna ur Paradiset-serien. Jag köpte en Stor Adam i somras som jag nu börjat fixa med själv under en möbeltapetseringskurs. Jag är helt novis på det där så jag kommer inte få till den så fint som dina blev, men det är ändå roligt att se fåtöljen från grunden och veta att man gjort allt själv. Nu måste jag bara bestämma mig för tyg inför nästa kurstillfälle. Det finns lite för mycket att välja mellan!.. :) Har Gudbrandsdalen återförsäljare i Sverige också?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Ester!

   Jag ber om ursäkt att mitt svar kommer sent. Av någon anledning har jag inte fått något mail om din kommentar. Oj, en Stor Adam på en kurs! Det är ingen dålig utmaning du har tagit dig an. För mig som har jobbat i över fem år så är det fortfarande de svåraste möblerna att få ordning på. Jag hoppas att det har löst sig för dig med tyg. Det är många tapetserare som säljer Gudbrandsdalens tyger så det borde inte vara några problem för dig att kunna köpa tyger från dem.

   Mvh Frida

   Radera
  2. Haha, jaa, jag hade inte insikt om hur avancerat projektet var innan jag skaffade fåtöljen. Så det är ju en god bit över min nivå helt klart, och resultatet blir därefter. Men ändå tillräckligt bra för att jag ska vara nöjd, tror jag. Och det är rätt skoj! :) Men det blev inte Gudbrandsdalen denna gång, hittade ett trevligt ylletyg med fiskbensmönster som jag slog till på när jag fick ett bra erbjudande.

   Radera