söndag 18 november 2012

Från Grå och Tråkig Till Svart och Snygg!!!


Öronlappsfåtölj i modern tappning. Väldigt smutsig och inte så snygg i sitt nuvarande uttryck. Men precis som tapetseraren så såg kunden förvandlingspotentialen i fåtöljparet. Sköna fåtöljer som behövde en massa kärlek!
Kundens intresse för bilar och motorer, speciellt snabba sådana, bidrog till inspiration för hur fåtöljernas nya utseende skulle bli. Svart och rött med Racerbilsränder. Här har dispositionsarbetet med ränderna börjat.
 En mall för ränderna tillverkas. Raka ränder som för att följa fåtöljernas formspråk vidgas uppåt på ryggstödet. 
Provning av sits och rygg för att se att de fortfarande passar ihop med varandra. 
Mallning av det gamla armstödet.  
Framryggen börjar ta form.
 Bakryggen monteras på och handsys fast.
 Färdiga!!! Och redo för avfärd hemåt! Tänk att två intetsägande, tråkiga, grå fåtöljer kunde ändra utseende så drastiskt. Nu är det bara benen som skall lackas svarta =)

Ett snyggt jobb utfört av Lärling Elin Samuelsson under ledning av Tapetserare Frida Edberg Larsson.


Ja, tänk vilka möjligheter det finns att skapa möbler som passar efter egna intressen, stil och smak. Praktiskt taget allt är möjligt. Tänk utanför lådan så fixar vi på Tyg och Tagel Tapetserarverkstad resten. Självklart hjälper vi dig mer ideér och lösningar på dina önskemål.

Välkommen med frågor och funderingar!

// Frida

2 kommentarer:

 1. Skitsnyggt!!
  Vad kostar det ca att klä om?!
  Hälsn Ulrika

  SvaraRadera
 2. Hej Ulrika!

  Det är svårt att svara ett generellt pris på vad det kostar att klä om. I det här fallet vill kunden inte att jag lämnar ut priset. Men om du har möbler som du är intresserad av att få omklädda så får du gärna maila bilder så kan jag göra en uppskattning på kostnaden. Maila till: tygochtagel@hotmail.com

  Mvh Frida

  SvaraRadera