tisdag 26 oktober 2010

LenaOrange

 
Lenas Fåtölj Före omvandlingen 
Fotpall och Fåtölj Före 
Fåtöljen Efter, klädd i Lenas tyg Making Love
 
Fotpallen och Fåtöljen Efter 
EfterFåtöljen blev av med nack-
kudden och fick knappar i ryggen.
Att klä om möbler är ofta fantastiskt roligt, speciellt när förändringen blir så stor som i det här fallet. Att jobbet är ett samarbete med en annan hantverkare/konstnär gör jobbet ännu roligare. Den här fåtöljen och fotpallen är gjorde i ett samarbete med den textila formgivaren Lena Löthman som driver sitt företag LenaOrange här i Sandviken.

Lena har sin butik och ateljé i Högbo Bruk, i en alldeles fantastisk bruksmiljö. Att gå in i Lenas butik är som att komma in en godisbutik, färgerna sprakar ikapp, kuddar, dukar och fantastiska tyger pockar på din uppmärksamhet men i en suverän harmoni. Lena formger tygernas mönster, trycker tygerna, syr kuddarna och gardinerna. I hennes butik finns även annat smått och gott. Ni som har vägarna förbi Sandviken, sväng av till Högbo Bruk och titta in hos Lena. Hennes öppettider hittar ni på hennes hemsida, http://www.lenaorange.se/ Lena kommer snart att byta till nya lokaler i Högbo Bruk och där kommer fåtöljen att kunna ses på plats.

Tyget som möblerna är klädda i heter Making Love och kostar 650 kr/m. Lena som i vanliga fall trycker sina tyger själv har i det här fallet valt att trycka upp sitt tyg hos Ljungbergs Textil som bl a trycker tygerna i kollektionen Signerad Textil.

Håll med om att rätt tyg kan göra stor skillnad och du kan få en möbel som är alldeles unik och speglar din personlighet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar