fredag 23 april 2010

Rokokostolen som blev en Divan

 
Divanen Före, klädd i ett tråkigt, intetsägande tyg i beigt med roströda blommor. 
Detaljbild på nackstödssnäckan före omklädsel 
Divanen omklädd i det vackra tyget 
Detaljbild på nackstödssnäckan
Vackra detaljer på divanen.Det kom in en kund på verkstaden med en Nyrokokostol som skulle få nytt fint tyg. Kunden fastnade för tyget som divanen ovan är klätt i men vi funderade om och om igen och kom fram till att ett annat tyg ur samma kollektion i en brun nyans skulle passa bättre. Kunden blev så förtjust, ja rent utav förälskad i det vackra tyget i lila, rött, grönt och gult så hon gav sig ut och letade reda på en möbel som tyget skulle passa på. Hon hittade en enkel divan, utan några egentliga krusiduller. Lite omvänt, det händer inte alltför ofta att kunden först förälskar sig i ett tyg för att därefter leta reda på en möbel att klä om.

Divanen fick nytt resårhus och nackstödet hade sett bättre tider och behövde repareras lite så det blev några nya avsydda kanter för att hålla grundstoppningen på plats och sen en härlig överstoppning i tagel (hästhår).

Tyget påminner om Shaggtyg som användes frekvent under 1800-talet. Tyget hade ofta starka färger med en känsla som påminner om sammet fast med lite längre "lugg".

Jätteroligt att få klä en möbel i ett sånt häftigt tyg, många kunder väljer enfärgade eller på sin höjd ett tyg i två nyanser av samma färg.

Hoppas maken blev nöjd med sin nya TV-möbel. Det var nämligen han som skulle få äran att använda den.

2 kommentarer:

  1. Den blev otroligt snygg! Tyget är verkligen något extra!!!

    SvaraRadera
  2. Hej! Har ni någon uppfattning om shaggtyg var dyrt och sällsynt runt sekelskiftet, eller var det en allemansvara? Mvh, Johan

    SvaraRadera