fredag 9 april 2010

Det börjar bli dags för båtkapell

Taket fäst förut och akterut. Svårt att tro att det ska kunna bli något av det här.


 
Taket nålat vid bågarna och sidorna fastnålade. Nu börjar kapellet ta form. Det är bra om man inte lider av alltför mycket höjdskräck. 
Färdigt kapell. Detta exemplar hade 19 dragkedjor och många och stora rutor.Det är lugnt på verkstaden idag. Väntar på tyg till två fåtöljer som skulle komma den här veckan men tyvärr har inte Väveriet fått garnet och har således inte kunnat väva upp tyget enligt beräkningarna.

Men det finns alltid saker att göra. Har börjat planera inför marknaden i Nybo, Valbo den 24:e April där jag ska vara med och visa lite vad en tapetserare gör. Jag tror och hoppas att folk tycker att det är roligt att se och förhoppningsvis väcker det tanken till liv på att man faktiskt har möbler hemma som behöver kläs om. Plockade fram en massa anteckningsblock från utbildningen och sitter nu och ordnar upp och renskriver. Bra att få lite ordning och struktur, mycket som står där som är nyttiga saker att ha koll på.

Så hamnade jag på anteckningarna från Båtkapellkursen. Jag har efter min utbildning haft tur att få vara med Kajsa Winder, tapetserare i Järvsö, och malla och sy båtkapell. Kapellet till skoterpulkan är gjort efter samma principer som vid tillverkning av båtkapell.

Båtkapellen mallas på båten och skräddarsys efter kundens önskemål, hur många rutor och dragkedjor det ska vara och var de ska sitta och naturligtvis färgen på kapellet.

Behöver din båt ett nytt kapell eller behöver det gamla lagas? Börjar båtdynorna se trötta och sjaskiga ut? Tveka inte att höra av dig! Det börjar bli dags nu, innan du vet ordet av skall båten sjösättas och då är det roligt att ha grejerna färdiga och i ordning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar