måndag 12 april 2010

Vraket -The Total Makeover

 
Vraket Före, aningens trött. De tidiga ägarna trodde tydligen att det fanns smycken gömda i fåtöljen. Vet inte om de hittade några men jag gjorde det iallafall inte. Däremot mögel och en massa annat äckligt.
 
Ryggstödet under uppbyggnad. I svanken sitter först resårer, sedan grundväv och en hel massa celocrine (riven kokosfiber) På detta en entrännig i linne och sen genomdragsstygn som har till uppgift att hålla stoppningen på plats. 
Armstödsvulst 
Armstöd under uppbyggnad. Grundstoppning i celocrin som sedan toppades med en överstoppning av tagel (hästsvans) 
Vraket börjar ta form och en hel del klädsel är på plats

 
Detaljbild på armstödet 
Färdig!!!


Under min utbildning kom jag över en fåtölj som såg allt annat än vacker ut. Men vilken utmaning! Fåtöljen var i så dåligt skick att den var tvungen att rivas ända ner till stommen. Tyvärr hittar jag inte någon bild på den när den var helt rensad från allt gammalt material. Dock talar förebilden ändå sitt tydliga språk. Jag valde att konstruera om den, från en fåtölj med resårsits till en fåtölj med resårsits och dumplymå. Det finns otroliga möjligheter att förändra dina möbler om du vill det!!! Fåtöljen kläddes i ett Linnetyg från Klässbols Linneväveri ur kollektionen Norrland. Ett fantastiskt vackert tyg, det har en otrolig lyster.

http://www.klassbols.se/

2 kommentarer:

  1. Gud vad snygg den blev. Det är så kul att du beskriver arbetets gång så vi oinvigda får lära oss. Pedagogisk är du också!

    SvaraRadera
  2. Tack så mycket! Det är inte lätt alla gånger att skriva så oinvigda förstår men jag gör mitt bästa för att det ska bli så förståeligt som möjligt, ibland blir det mycket fackspråk. Är det något man undrar över så är det bara att fråga. Tack Tack Tack!

    SvaraRadera