tisdag 30 mars 2010

Vägen mot Paradiset Del 2

 
Soffan Paradiset Före förtrollningen 
Fåtöljen Stor Adam Före FörtrollningenLilla Eva blev snabbt en favorit utseendemässigt och ett stort detektivarbete drog snart igång. Vilka är de övriga medlemmarna i Paradisserien? Internet är för mig som för många andra en stor källa till information, dock är allt som skrivs inte rätt och riktigt. Så även för medlemmarna i Paradiset. Serien består av ett antal möbler i olika former och ofta blandas modellerna ihop, tyvärr.

På Blocket hade jag turen att hitta 2 st Fåtöljer som presenterade sig som Stor Adam och en soffa vid namn Paradiset (den större modellen) Möblerna bodde i Stockholm och betingade ett pris på 1000kr. Jag bodde i Kramfors och vägen mot Paradiset må vara lång men inte vägen till Stockholm, en resa på 50 mil bara.Tre tjejer och en minibuss drog på roadtrip för att köpa fortsättningen på vägen mot Paradiset och en vacker 1800-tals divan.

Mina nya vänner i Paradiset var dock aningens trötta i stoppningen, något som syns på bilderna. Men vad gjorde det? Det var där jag kom in i bilden. Möblerna kom att stå trötta och hängiga i ett år innan jag beslutade mig för att helrenovera dem, som mitt examensarbete.

Hur renoveringen gick till får du se och läsa om i nästa avsnitt av Vägen mot Paradiset. Samlandet av de övriga medlemmarna i Paradisfamiljen fortsätter, äger du någon som du vill bli av med? Hör gärna av dig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar