lördag 6 februari 2010

Tåget Går!Så klev jag på tåget och det började rulla. Det som i höstas kändes så långt borta är helt plötsligt här. Jag, Egen Företagare! Försöker inte göra sån stor sak av det, kanske mest för att jag själv inte ska go nuts.

När jag sökte till Möbletapetserarutbildningen på Träakademien i Kramfors hade jag aldrig klätt om en möbel, aldrig ens bytt tyg på en stolssits. På något märkligt sätt fick jag ihop det som skulle föreställa ett inträdesprov(se bilden ovan), att jag kom in på det är för mig idag ännu en gåta, kanske lyckades jag övertyga bedömarna med mitt personliga brev. Jag är otroligt glad att jag kom in, för det visade sig vara ett fantastiskt hantverk och mitt mål med utbildningen formades snabbt, det här var något jag skulle blir riktigt bra på. Och efter 2 års utbildning och 1,5 år anställning som tapetserare kör jag igång på egen hand.

Tanken med den här bloggen är inte att jag ska dela med mig av mina innersta tankar och funderingar, tanken är att visa vad en Möbeltapetserare gör och vilka möjligheter som finns för dina möbler.

6 kommentarer:

 1. Kul Frida!! Jag har lagt till din blogg i mina bokmärken och ska följa den! Lycka till nu med företaget!! KRAM /Anna

  SvaraRadera
 2. Tack Anna! Och än en gång, stort TACK för de fantastiska bilderna!

  SvaraRadera
 3. Hej Frida! Va roligt och spännande :) Jag ser framemot att få se en massa bilder! Jag har länge tänkt att jag ska hitta en möbel som du ska få sätta klorna i men har ännu inte hittat nån.
  Hoppas att du mår bra och jag skickar en massa lycka till-kramar från Härnta!
  /Anna

  SvaraRadera
 4. Tack Anna G! Det är bara att fortsätta leta fina möbler, helt plötsligt fyker det upp nåt och då är det bara att höra av sig. Hoppas du och familjen mår bra.

  Varma kramar!!!

  SvaraRadera
 5. Jättetrevlig blogg! Jag är själv "gammal" tapetserare och tycker att detta är en kanonidé! Lycka till!!

  Lisbet

  SvaraRadera